Schoonmaken is enorm belangrijk voor de hygiëne en het behoud van je spullen. Daarom zijn er in de winkels heel veel verschillende schoonmaakmiddelen te vinden. Maar heb je zo veel verschillende producten eigenlijk wel nodig? In dit artikel lees je hoe je duurzaam kunt schoonmaken en welke producten hier geschikt voor zijn!

Tips voor duurzaam schoonmaken

Veel schoonmaakmiddelen zijn heel agressief en schadelijk voor zowel mens als milieu. Het is daarom van belang dat je deze middelen vermijd. Gebruik bijvoorbeeld geen bleekwater, dit bevat chloor waardoor het slecht voor het milieu is. Natuurlijke zeep of allesreiniger is even hygiënisch maar wel veel beter voor het milieu.

De luchtkwaliteit is ook van belang in een ruimte. Nieuwe gebouwen zijn meestal heel goed geïsoleerd waardoor toxische stoffen van het uitademen goed in de ruimte blijven hangen. Zet daarom regelmatig een raampje open voor de ventilatie

De keuze voor materialen waarmee je aan de slag gaat is ook van groot belang. De microvezeldoekjes zijn geen natuurlijk product, maar je doet er wel ontzettend lang mee. Je kunt er namelijk ongeveer 600 schoonmaakbeurten mee doen. Dit is natuurlijk beter dan wegwerpdoekjes of katoenen doekjes. Je kunt ze zowel nat als droog gebruiken. Een echt must-have voor in je schoonmaakkast dus.

Een andere duurzame tip is om je altijd netjes aan de aangegeven dosering te houden zoals op het etiket staat. Wanneer je te veel middel gebruikt zorgt het regelmatig voor strepen en een plakkerige laag, maar het is natuurlijk ook verspillen. Wanneer je je aan de dosering gebruikt ben je zuinig voor je eigen portemonnee en het milieu.

Duurzame schoonmaakmiddelen

Ben je nieuwsgierig welke schoonmaakmiddelen daadwerkelijk duurzaam zijn? Dit kun je gemakkelijk zien op het etiket van het product. Er moet dan namelijk een keurmerk op staan.

Wanneer je verschillende schoonmaakmiddelen met elkaar mengt kunnen er schadelijke gassen ontstaan. Het is daarom van groot belang dat je dit niet doet. Je hebt namelijk ook niet verschillende schoonmaakmiddelen nodig.

Ben je nieuwsgierig hoe jij duurzaam kunt gaan schoonmaken? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment en neem bij interesse contact met ons op. Wij voorzien je graag van een offerte op maat!