Ben je werkzaam in de horeca? Dan is hygiëne natuurlijk van groot belang. Maar hoe kun je dan efficiënt schoonmaken? In deze blog kom je erachter hoe een schoonmaakschema je helpt om je horeca gelegenheid altijd hygiënisch te houden en hoe je dit schema opstelt.
Schoonmaakschema in de horeca
Wanneer je werkt aan de hand van een schoonmaakschema weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet tijdens het schoonmaken. Doordat je taken kunt afvinken zul je geen taken vergeten en het afvinken van een taak geeft ook nog eens een voldaan gevoel.
Door middel van een schema werk je makkelijker en sneller, het is dus veel efficiënter werken. De horecabranche is natuurlijk ontzettend druk waardoor je niet alle tijd hebt om schoon te maken, terwijl hygiëne wel ontzettend belangrijk is. Hier gaat je schoonmaakschema je goed mee helpen!
Er zijn veel taken die dagelijks moeten gebeuren, maar er zijn ook een aantal taken die wekelijks of misschien wel maandelijks moeten gebeuren. Door middel van een schema kun je de datum erbij zetten wanneer je een taak hebt uitgevoerd. Je collega’s kunnen overzichtelijk inzien wanneer er bepaalde taken gebeurd zijn en of zij deze taak nog een keer moeten doen of niet. Hierdoor zal er niet onnodig dezelfde taken worden uitgevoerd wat natuurlijk weer tijd scheelt.
Schoonmaakplan opstellen
Het efficiëntste is om zelf een schoonmaakschema op maat te maken. Iedere horecagelegenheid is verschillend en heeft andere ruimtes. Begin daarom om na te gaan welke ruimtes er allemaal aanwezig zijn, zoals het restaurant, de bar, de entree en de sanitair ruimte.
Vervolgens ga je kijken welke onderdelen er allemaal gereinigd moeten worden per ruimte. Hier horen ook wanden, deuren, kasten en vloeren bij. Apparatuur mag ook absoluut niet vergeten worden, deze vind je vooral achter de bar en in de keuken. Hieronder vind je een lijst met taken die je absoluut niet mag vergeten in je schoonmaakschema.
Dagelijkse taken:
- Toilet schoonmaken
- Stofzuigen
- Dweilen
- Vaatwasser in en uitruimen
- Tafels schoonmaken
- Wassen en strijken zoals de tafelkleden
- Gehele keuken en bar schoonmaken
Wekelijkse taken:
- Stoffen zoals de vensterbanken
- Koelkast schoonmaken
- Wanden, deuren en kasten schoonmaken
- Apparatuur schoonmaken
Maandelijkse taken:
- Ramen wassen
- Kastjes en lades schoonmaken
- Apparatuur ontkalken
BCS Products voor al je schoonmaakmaterialen
Bij BCS Products begrijpen we als geen ander de cruciale rol van een schoonmaakschema in de horeca. Het is natuurlijk nog wel van groot belang dat je alle benodigdheden hebt om ervoor te zorgen dat je de taken vlekkeloos kunt uitvoeren. Of het nu gaat om hoogwaardige reinigingsmiddelen, professionele schoonmaakapparatuur of andere essentiële producten, wij bieden een uitgebreide selectie om aan al je schoonmaakbehoeften te voldoen.
Samen streven we naar een hoge hygiënestandaard, waardoor je gasten met vertrouwen ontvangen worden en je team in een gezonde omgeving kan werken. Maak van hygiëne een prioriteit en ontdek de kwalitatieve schoonmaakoplossingen bij BCS Products. Ben je geïnteresseerd in onze producten? Neem dan contact met ons op om je bestelling te plaatsen. Wij zorgen vervolgens voor een snelle levering tot aan je werkkast.
Geef een reactie