Zorg

Dat schoonmaakmiddelen een essentiële rol spelen in de zorgsector is algemeen bekend. De producten zorgen voor een schone omgeving wat van cruciaal belang is voor de gezondheid en het welzijn van patiënten en medewerkers. Daarbij helpen de juiste schoonmaakmiddelen met het voorkomen van infecties en ziekten. Hierdoor wordt er een veilige en hygiënische omgeving gecreëerd. Op deze pagina lees je meer over de verschillende soorten schoonmaakmiddelen die worden gebruikt in de zorg en de belangrijke rol die ze spelen bij het handhaven van een schone en gezonde omgeving.

Desinfecterende middelen in de zorg

Desinfecterende middelen zijn van cruciaal belang voor het voorkomen van de verspreiding van ziekten en infecties. Ze worden gebruikt om oppervlakken en voorwerpen te desinfecteren waarmee patiënten in contact komen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld beddengoed en medische apparatuur. Desinfecterende middelen doden zowel bacteriën als virussen en verminderen op die manier het risico op infecties. Deze middelen zijn in verschillende soorten beschikbaar, waaronder alcohol, waterstofperoxide en chloor.  Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de desinfecterende middelen die worden gebruikt veilig zijn, zodat zij resulteren in de gewenste effecten ervan. Het overmatig gebruik van desinfectiemiddelen kan daarentegen resulteren in het ontstaan van resistente bacteriën. Hierdoor zouden sommige middelen minder effectief kunnen worden in de strijd tegen infecties.

Reinigingsmiddelen

Reinigingsmiddelen worden gebruik om (naast het verwijderen van vuil en stof) oppervlakken schoon te maken. Er zijn verschillende soorten reinigingsmiddelen beschikbaar, waaronder alkalische reinigingsmiddelen en zure reinigingsmiddelen. Alkalische reinigingsmiddelen zijn geschikt voor het reinigen van oppervlakken die vuil, vet en olie bevatten. Zure reinigingsmiddelen zijn daarentegen geschikt voor het verwijderen van kalk en mineralen.

Vul snel en veilig jouw voorraadkast

Handdesinfecterende middelen

Naast bovengenoemde middelen zijn ook handdesinfecterende middelen een belangrijk onderdeel van de strijd tegen infecties in de zorg. Handdesinfectie is namelijk de meest effectieve manier om de verspreiding van ziekten en infecties te voorkomen. Ze worden gebruikt om de handen te desinfecteren voordat medewerkers patiënten behandelen, voedsel bereiden of andere taken uitvoeren die risico op infectie en virusverspreiding met zich meebrengen. Overmatig gebruik kan leiden tot een droge huid, wat ongemakkelijk kan zijn en het risico op wondinfect direct vergroot.

Professionele schoonmaakproducten voor in de zorg

Kwalitatieve schoonmaak vraagt om kwalitatief goede schoonmaakproducten. Vaak zien we dat bedrijven en organisaties niet de juiste middelen gebruiken als het gaat om de schoonmaak. Dit zorgt ervoor dat veel niet goed schoon is en dat er veel viezigheid en bacteriën op de plek achterblijven. Het gevolg hiervan? Een negatieve invloed op de gezondheid van iedereen die op deze plek rondloopt! Mensen worden vervolgens ziek of krijgen te maken met een infectie. En dat terwijl de mensen in de zorgsector in veel gevallen al geen optimale weerstand hebben. Benieuwd naar welke producten je het beste kunt gebruiken? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op! Wij voorzien je graag van het beste advies.