Een schone vloer is bepalend voor de uitstraling van een ruimte. Een vuile vloer is namelijk een storende factor bij veel mensen. In dit artikel kom je erachter waarom een schone vloer zo belangrijk is en krijg je een aantal tips voor het vloer dweilen.

Waarom is een vloer schoonmaken zo belangrijk?

Allereerst is een schone vloer ontzettend belangrijk voor de hygiëne. Door middel van een schone vloer voorkom je het verspreiden van ziektekiemen en bacteriën die voor verschillende ziekten en infecties kunnen zorgen. Een schone vloer is ook ontzettend belangrijk voor de veiligheid. Vuile en vlekken op de vloer kunnen namelijk zorgen voor gladheid wat kan leiden tot uitglijden en vallen. 

Naast hygiëne en veiligheid is een schone vloer ook voor het behoud. Vuil en stof kunnen ophopen wat voor krassen en beschadigingen kan zorgen. Uiteindelijk zal hierdoor de vloer eerder vervangen moeten worden. Een schone vloer zorgt dus voor een langere levensduur. Daarnaast zorgt een schone vloer ook voor een betere en comfortabelere omgeving. 

In vrijwel iedere branche is een schone vloer daarom erg van belang. In de horeca, zorg, onderwijs en retail willen we natuurlijk allemaal een goede hygiëne en veiligheid

Een aantal tips voor het dweilen van de vloer

Begin allereerst met het stofzuigen van de ruimte. Hierdoor verwijder je stof, haren en andere losse vuildeeltjes. Door middel van het stofzuigen voorkom je dat tijdens het dweilen de vuildeeltjes verspreid worden over de gehele vloer.

Vervolgens is het van groot belang dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt voor je type vloer. Laten we beginnen met een tegelvloer, hiervoor kun je gebruik maken van milde schoonmaakmiddelen zoals een allesreiniger. Gebruik geen agressieve chemicaliën, hierdoor zouden de voegen kunnen beschadigen. Bij een laminaat vloer kun je het beste gebruik maken van schoonmaakazijn. De glans van het laminaat zal hierdoor blijven bestaan. Voor een houten vloer kun je gebruik maken van een intensieve reiniger. Let er hierbij op dat je de vloer niet te nat maakt. Hout leeft en kan reageren op te veel vocht. 

Bij het dweilen is het van belang dat je niet te veel water en schoonmaakmiddelen gebruikt. Te veel water kan ervoor zorgen dat de vloer beschadigd raakt en te veel schoonmaakmiddelen kan voor strepen zorgen op de vloer. Daarnaast zorgt het ook voor een kortere droogtijd.

Werk achteruit richting een deur. Hierdoor voorkom je dat je op een gedweilt gedeelte van de vloer moet staan. Wacht in een andere ruimte totdat de vloer geheel droog is. Bij het dweilen is het ook van belang dat je je dweil of mop tussendoor regelmatig uitspoelt en het water vervangt wanneer het vies wordt. Hierdoor maak je je vloer schoon met schoon water en materialen.

Schoonmaakmaterialen en middelen kopen bij BCS Products

Ben je nieuwsgierig geworden naar verschillende materialen en middelen voor het dweilen? Neem dan snel een kijkje in onze webshop. Heb je verder nog vragen? Neem gerust contact met ons op voor een passend advies op maat.