Door middel van een mopsysteem maak je het dweilen een stuk gemakkelijker en efficiënter. Om die reden vertellen wij jou in dit artikel graag meer over de verschillende functies en voordelen van dit hulpmiddel. Lees mee! 

Wat is een mopsysteem?

Een mopsysteem is een hulpmiddel dat wordt gebruikt voor de schoonmaak en dat ontworpen is om efficiënt en grondig vloeren te reinigen. Doorgaans bestaat dit uit een (microvezel) mop, een emmer met wringmechanisme en een dweilframe. De microvezel mop is hiervan het belangrijkste onderdeel en gemaakt van een synthetisch materiaal dat bestaat uit zeer fijne vezels. Deze vezels beschikken over de eigenschap om vuil, stof en vocht vast te houden. Hierdoor zijn ze in vrijwel alle gevallen effectief met het reinigen van (verschillende soorten) vloeren.

Het dweilframe is meestal gemaakt van lichtgewicht materialen zoals kunststof of aluminium. Door de rechthoekige vorm en het ontwerp is deze uitermate geschikt om de mop tijdens de schoonmaak op zijn plaats te houden. Ook is het gemakkelijk te manoeuvreren, waardoor lastig bereikbare plekken toch eenvoudig schoongemaakt kunnen worden.

De emmer met wringmechanisme is speciaal ontworpen om water en schoonmaakmiddel vast te houden. Dit stelt gebruikers in staat om de mop uit te wringen zonder dat je hiervoor je handen hoeft te gebruiken. Overtollig vocht kan hiermee uit de mop verwijderd worden.

Verschillende soorten mopsystemen

Er zijn verschillende soorten mopsystemen beschikbaar, afhankelijk van de specifieke behoeften en eisen van de ruimte die moet worden gereinigd.

Laten we beginnen met de strengenmop in combinatie met het perssysteem. Door middel van het perssysteem hoef je de mop niet meer met je handen uit te wringen. Hierdoor kom je minder in aanraking met bacteriën en vuil. Daarnaast word je mop ook zo goed uitgewrongen waardoor je niet meer te nat werkt op je vloer. De strengenmop is ideaal voor het gebruik in kleine ruimtes.

Heb je grote oppervlakten die je moet dweilen? Dan kun je kiezen voor een microvezel vlakmop in combinatie met het klapframe en dubbele rolemmer. Het klapframe kun je inklappen zodat je gemakkelijk kunt bevochtigen en uitwringen. Wanneer je gebruik maakt van een dubbele rolemmer kun je heel hygiënisch te werk gaan. Je hebt een emmer waar je je vuile mop in uitspoelt en een emmer met schoon water. Natuurlijk zit er op de dubbele rolemmer weer een pers waardoor je niet in aanraking komt met vuil en je niet te nat werkt. Daarnaast hoef je door het rolsysteem ook nooit meer met zware emmers te tillen.

Voordelen

  1. Schoonmaken op een efficiënte manier: Met een mopsysteem kunnen snel grote oppervlakken schoongemaakt worden, zonder dat hiervoor constant de mop in een emmer met sop gedompeld hoeft te worden. Het wringmechanisme in de emmer maakt het mogelijk om de mop eenvoudig uit te wringen. Tijd en moeite blijft hierdoor bespaard.
  2. Grondige reiniging: Microvezelmoppen hebben uitstekende reinigingseigenschappen. Door fijne microvezels van de mop kunnen vuil, stof en zelfs kleine deeltjes opgevangen en vasthouden worden, waardoor oppervlakten zoals vloeren grondig worden schoongemaakt. Bovendien is deze microvezelstof geschikt voor het verwijderen van bacteriën en allergenen, waardoor er een schonere en gezondere leefomgeving ontstaat.
  3. Gemakkelijk in gebruik: Een mopsysteem is ontworpen om vooral te voorzien in gebruiksgemak. Het lichtgewicht dweilframe is ergonomisch ontworpen en gemakkelijk te manoeuvreren. Moeilijke hoeken worden hierdoor bijvoorbeeld gemakkelijk bereikt. Het wringmechanisme in de emmer kan daarbij bediend worden met een voetpedaal of handmatig, waardoor je controle kunt uitoefenen over de vochtigheid van de mop.
  4. Herbruikbaar en duurzaam: Microvezelmoppen zijn meerdere keren te gebruiken wanneer je ze wast in de wasmachine. Dit zorgt ervoor dat dit een duurzame oplossing is vergeleken met de wegwerp variant van dit product. Dit vermindert afval en (onnodige) kosten.

Mopsysteem kopen bij BCS Products

BCS Products is dé schoonmaakgroothandel van het Westland. Je vind bij ons dan ook allerlei producten die jouw kunnen helpen met schoonmaakwerkzaamheden. Van mopsystemen tot reinigingsdoeken en van dispensers tot aan raamwissers. Bekijk het volledige assortiment en neem bij interesse in onze producten contact met ons op!