Als je gaat schoonmaken is het van belang dat je hierbij de juiste schoonmaak handschoenen kiest. Aangezien er verschillende soorten handschoenen op de markt zijn, is dit soms lastiger dan dat je je in eerste instantie kon bedenken. Daarbij zijn er een aantal varianten waarbij je last kunt krijgen van bijvoorbeeld huidirritatie, allergische reacties of zelfs letsel. Op deze pagina lees je dan ook meer over welke factoren je moet overwegen bij het kiezen van de juiste schoonmaak handschoenen.

5 verschillende factoren om rekening mee te houden

  1. Materiaal: Handschoenen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen zoals rubber, latex, vinyl en nitril. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Latex handschoenen zijn bijvoorbeeld erg populair omdat ze zacht en flexibel zijn en een goede pasvorm hebben. Maar sommige mensen zijn allergisch voor latex, dus voor hen zijn vinyl of nitril handschoenen een betere keuze. Nitril handschoenen zijn bijvoorbeeld ook bestand tegen chemicaliën en kunnen langer meegaan dan latex of vinyl handschoenen.
  2. Maat: Het is belangrijk om handschoenen te dragen die goed passen. Als de handschoenen te groot zijn, kunnen ze gemakkelijk scheuren of afvallen, waardoor het risico op besmetting toeneemt. Als de handschoenen te klein zijn, kunnen ze knellen en ongemak veroorzaken. Meet je handen daarom goed op en koop vervolgens handschoenen van de juiste maat.
  3. Dikte: De dikte van de handschoenen is ook belangrijk. Dikkere handschoenen bieden meer bescherming tegen chemische stoffen en scherpe voorwerpen, maar kunnen minder flexibel zijn. Dunnere handschoenen zijn daarentegen flexibeler, maar bieden minder bescherming. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen bescherming en flexibiliteit.
  4. Gebruik: Het is belangrijk om rekening te houden met het beoogde gebruik van de handschoenen. Als je bijvoorbeeld werkt met chemicaliën, heb je handschoenen nodig die bestand zijn tegen chemicaliën. Als je werkt met voedsel, heb je handschoenen nodig die voldoen aan de voedselveiligheidsnormen. Het is belangrijk om handschoenen te kiezen die geschikt zijn voor het beoogde gebruik.
  5. Comfort: Het is belangrijk om handschoenen te kiezen die comfortabel zijn om te dragen. Als je langere tijd handschoenen draagt, moeten ze goed passen en geen irritatie veroorzaken. Als je handschoenen draagt die oncomfortabel zijn, kan dit leiden tot verminderde productiviteit en onnodige afleiding.

Kortom, bij het kiezen van de juiste schoonmaak handschoenen is het belangrijk om rekening te houden met het materiaal, de maat, de dikte, het beoogde gebruik en het comfort. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je de handschoenen kiezen die geschikt zijn voor jouw specifieke (schoonmaak)behoeften. Hulp nodig bij de keuze? Neem contact met ons op voor meer informatie hierover!