Niemand wilt natuurlijk ziek worden door in aanraking te komen met bacteriën en virussen. Het is daarom belangrijk om verspreiding van deze ziekteverwekkers te voorkomen… Maar hoe doe je dit? In dit artikel lees je alle handige tips en tricks die je hiervoor moet weten.

6 handige tips tegen de verspreiding van bacteriën en virussen

  1.     Was goed je handen

Het is belangrijk dat medewerkers regelmatig hun handen reinigen. Hier moeten dan natuurlijk wel de nodige materialen voor aanwezig zijn. Zorg dat er bij alle wasbakken genoeg handzeep aanwezig is. Vervolgens is het ook belangrijk om na het handen wassen, je handen af te dragen. Een handdoek ophangen die iedereen gebruikt is hier niet de juiste manier voor. Maak gebruik van handdoekpapier of een handdoekrol. Zo heeft iedereen altijd een schoon stuk om zijn handen aan af te drogen. Bij BCS Products vind je ook allerlei verschillende dispensers die je netjes kunt ophangen en navullen, zowel voor de handzeep als voor de handdoekrollen of handdoek papiertjes.

  1.     Desinfecteer regelmatig je handen

Bij binnenkomst wil je natuurlijk niet dat medewerkers of klanten verschillende bacteriën en virussen meenemen naar binnen. Het is daarom verstandig om een dispenser met handalcohol neer te zetten. Zo kan iedereen eerst even de handen desinfecteren voordat zij naar binnen komen.

  1.     Schone werkomgeving

Het is belangrijk om niet alleen je handen goed schoon te houden maar ook de gehele werkomgeving. Zorg er dus voor dat er regelmatig wordt schoongemaakt. Bij BCS Products vind je allerlei verschillende producten voor de schoonmaak. Van complete werkwagens tot aan schoonmaakdoekjes, je kunt alles bij ons vinden.

  1.     Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

Het is belangrijk om je medewerkers aan te leren om te hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog. Op deze manier worden er minder bacteriën verspreid. Je kunt je medewerkers hierover informeren. Vermeld er dan bij waarom dit zo belangrijk is.

  1.     Vermijd het schudden van handen

Ontvang je veel klanten en geef je iedereen een hand? Dan gaat de verspreiding van virussen en bacteriën ontzettend hard. Na de corona crisis is iedereen meer bewust over de verspreiding van ziekteverwekkers. Mensen zullen daarom begrijpen waarom je stopt met het schudden van handen. Gezondheid gaat natuurlijk wel voor.

  1.     Leef gezond

Daarnaast is het ook belangrijk dat je medewerkers zelf gezond leven. Om dit te stimuleren kun je wat vitamientjes neerzetten. Iedereen houd wel van een lekker stuk fruit.

 

Waarom het zo belangrijk is om ziekteverwekkers tegen te gaan

Bacteriën verspreiden zich heel gemakkelijk via mensen. Bij het schudden van handen geven we al heel veel bacteriën en andere ziekteverwekkers aan elkaar over. Niet alleen via mensen maar ook via voorwerpen gaat de verspreiding snel. Voorwerpen waar veel bacteriën op te vinden zijn, zijn bijvoorbeeld deurknoppen, afstandsbedieningen of telefoons. Tijdens het hoesten of niezen verspreiden zich kleine waterdruppeltjes waar verschillende virussen in aanwezig zijn. Dit verspreidt zich gemakkelijk door een ruimte.

Het is erg belangrijk om een gezonde en veilige werkomgeving te creëren voor je medewerkers. Gezonde medewerkers zijn namelijk minder vaak ziek waardoor je minder verzuim op de werkvloer hebt, zij zijn productiever en voelen zich betrokken. Daarom zijn gezonde medewerkers een onmisbare factor in het succes van een organisatie.

Ben je nieuwsgierig geworden naar alle producten van BCS Products? Neem snel een kijkje in de webshop of neem contact met ons op. Wij staan je graag te woord voor al je vragen over de mogelijkheden.