Daar waar we bij etenswaren goed in de gaten houden tot wanneer deze houdbaar zijn, kijken we hier bij schoonmaakmiddelen minder naar. Dit terwijl hier ook gewoon een houdbaarheidsdatum op zit. In dit artikel lees je onder andere over waarom dit zo is!

Houdbaarheid schoonmaakartikelen

Op schoonmaakmiddelen staat altijd aangegeven tot wanneer deze houdbaarheid zijn. Soms staat er een datum op, maar regelmatig staat er ook een icoontje op de verpakking. Dit icoontje kun je herkennen aan een open potje. In dit potje staat vervolgens bijvoorbeeld 8M, wat concreet betekent dat het product 8 maanden houdbaar is na het openen. 

De reden waarom schoonmaakmiddelen een houdbaarheidsdatum hebben is omdat het na verloop van tijd zijn werking verliest. Zo zullen middelen met antibacteriële eigenschappen hun werking ongeveer na een jaar verliezen. Allesreiniger verliest zijn kracht na ongeveer 2 jaar. Vanzelfsprekend kun je dit na deze tijd nog wel gebruiken, alleen zal de effectiviteit na de verstreken datum verminderen. 

Hoelang zijn schoonmaak producten houdbaar?

Als het gaat om houdbaarheid zul je misschien al snel denken aan vloeibare artikelen. Wellicht zal het je dan ook verassen dat er op een spons ook een houdbaarheidsdatum zit. Deze moet je bijvoorbeeld om de paar weken al vervangen. Een spons is de ultieme plek voor bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Het is om die reden dan ook niet de bedoeling dat je met de spons ziektekiemen verspreid in plaats van dat je iets schoonmaakt. Het is dan ook van cruciaal belang om de spons na gebruik uit te spoelen. 

Microvezeldoekjes hoef je pas na een langere tijd te vervangen. Deze kun je namelijk gewoon in de wasmachine uitspoelen. Wanneer je deze op 60 graden wast worden de ziektekiemen gedood door het hete water. In ons assortiment vind je ook waszakjes om je microvezeldoekjes te wassen. Hierdoor wordt de slijtage tijdens het wassen vermindert en kun je hier langer mee doen!

Schoonmaakmiddelen kopen bij BCS products

Ben je nieuwsgierig naar alle artikelen van BCS Products? Neem dan snel een kijkje op onze website. Voor een passend advies op maat kun je ook contact met ons opnemen doormiddel van het contactformulier in te vullen of te bellen naar 0174 235 214.