Ramen wassen zonder strepen is nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Om die reden is het van belang om de juiste materialen te gebruiken. In dit artikel vertellen we hier graag meer over en geven we een concreet voorbeeld van een stappenplan. Lees je mee?

Waarmee ramen wassen?

Als schoonmaakbedrijf is het natuurlijk van groot belang dat je beschikt over de juiste materialen. Maar welke zijn dit? Om te beginnen heb je een emmer nodig waarin je het schoonmaakmiddel kwijt kunt. Deze maak je met schoonmaakmiddelen zoals afwasmiddel of schoonmaakazijn. Vervolgens heb je een spons, raamwisser en microvezeldoekjes nodig. 

Om het ramen wassen een stuk gemakkelijker te maken zijn er veel handige hulpmiddelen. Een ladder is hier een goed voorbeeld van. Met behulp van een trap kun je bijvoorbeeld gemakkelijker aan de bovenkant van de ramen komen. Gebruik je liever geen trap? Dan kun je gebruik maken van een telescoopsteel. Dit is een handig hulpmiddel waarmee je gemakkelijk boven je hoofd kunt werken.

Stappenplan om ramen te wassen

Vieze strepen op de ruiten van een pand of woning zorgen voor de grootste ergernissen. Daarom moeten we dit natuurlijk voorkomen, maar hoe doe je dat? 

  • Grof vuil verwijderen

Om te beginnen verwijder je eerst hardnekkige vlekken zoals bijvoorbeeld zand of vogelpoep. Dit kun je het gemakkelijkst doen door middel van de tuinslang.

  • Sopje maken

Vervolgens maak je een sopje met heet water. Voeg hier een klein scheutje afwasmiddel of schoonmaakazijn aan toe. Let er wel op dat je hier zuinig mee bent. Te veel schoonmaakmiddel zorgt voor strepen en dat willen we natuurlijk niet. Als de ramen erg vet zijn kun je een scheutje ammoniak gebruiken. Voor heldere ramen kun je ook een scheutje glasmiddel voor de vaatwas gebruiken.

  • Ramen soppen

Wanneer je sopje klaar is, kun je gaan beginnen met het raam soppen. Pak een spons en sop hiermee het raam goed in. De spons neemt al veel vuil op. In de hoekjes zit vaak het meeste vuil dus zorg ervoor dat je deze goed meeneemt. 

  • Natrekken

Als de ramen goed zijn ingesopt is het tijd om de ramen na te trekken. Pak hiervoor een trekker en trek de ruiten van boven naar beneden. Zorg ervoor dat je je trekker tijdens een baan niet optilt, dit zorgt namelijk voor strepen. Zorg er altijd voor dat je banen overlappen. Het is ook belangrijk dat je je trekken voor iedere nieuwe baan afneemt met een vochtige zeem.

  • Strepen weg werken

Zie je uiteindelijk toch strepen? Boen deze dan met een krantenprop weg. De krantenprop neemt overgebleven vocht op en laat geen strepen achter.

  • Kozijnen en vensterbanken schoon maken

Tot slot maak je de kozijnen en vensterbanken schoon met een microvezeldoek. 

Producten voor glasbewassing koop je bij BCS Products

Ben je als bedrijf op zoek naar het beste materiaal voor het wassen van ramen? Neem dan snel een kijkje in onze webshop. Wij hebben een ruim assortiment voor glasbewassing. Meer weten hierover? Neem contact met ons op! Onze medewerkers staan je graag te woord.