In de horecabranche is het van belang dat men hygiënisch te werk gaat. Dit is van groot belang voor de voedselveiligheid, zodat er geen bacteriën en vuil in het eten van je gasten komt. Ben je nieuwsgierig waar je allemaal rekening mee moet houden en wat voor producten je hiervoor nodig hebt? Lees dan snel verder!

Hygiëne in de horeca

Bij het inrichten van je ruimte is het belangrijk dat er al rekening gehouden wordt met de hygiëne. Je gaat natuurlijk etenswaren opslaan en voorbereiden. Om dit op een hygiënische manier te kunnen doen is er een goede ventilatie nodig in de ruimte. Daarnaast is er ook genoeg ruimte om al je materialen netjes op te kunnen slaan zonder dat deze vies worden. Bij het schoonmaken is het belangrijk dat je bij ieder plekje en hoekje kunt komen. Houd hier ook rekening mee bij de inrichting.
De hygiëne van je medewerkers is ook erg belangrijk. Dit begint natuurlijk bij de handen wassen. Zorg ervoor dat bij iedere wasbak een dispenser hangt met zeep. Na het handen wassen is het verstandig om in de keuken handschoentjes te dragen, deze handschoentjes moet je ook regelmatig vervangen. Op sieraden zijn veel verschillende bacteriën te vinden waardoor het verstandig is om deze af te houden. Ringen zorgen mogelijk ook voor het scheuren van de handschoentjes. We willen natuurlijk ook niet dat er haren in het eten verdwijnen. Daarom is het verstandig om in de keuken een haarnetje te dragen.
Om goed te kunnen schoonmaken moet je natuurlijk wel beschikken over de juiste materialen en middelen. Zorg ervoor dat dit altijd aanwezig is en dat je niet mis grijpt. Vergeet bij het schoonmaken niet de plekken waar verschillende mensen aan grijpen zoals deurknoppen, lichtschakelaars en kranen.

Musthaves die niet mogen ontbreken in de keuken

Allereerst is het van belang dat er genoeg dispensers aanwezig zijn met zeep om de handen grondig te kunnen wassen. Vervolgens moeten er ook de juiste materialen aanwezig zijn om de handen af te drogen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen zijn handen aan dezelfde handdoek afdroogt. Vervolgens mogen handschoentjes en haarnetjes ook absoluut niet ontbreken.
Emmers zijn een grote musthave bij het schoonmaken. Daarnaast heb je natuurlijk ook allerlei verschillende doekjes en schoonmaakmiddelen nodig. Dweilen mogen ook absoluut niet ontbreken. Dan hebben we het ook nog niet gehad over alle materialen voor de ramen wassen. Hiervoor heb je schoonmaakmiddel, sponzen, trekkers, zemen en microvezeldoekje nodig. Tot slot heb je ook genoeg afvalzakken nodig voor in de prullenbakken.

Heb je een grote horeca onderneming? Dan is een mopsysteem ideaal. Dit is een werkwagen waar al je materialen in passen. Zo kan je gemakkelijk van de ene kant naar de andere kant van je pand lopen.

Schoonmaakartikelen kopen bij BCS Products

BCS Products kan je voorzien van alle schoonmaakartikelen die je nodig hebt in je horecazaak. Wij nemen je zorgen uit handen en zorgen voor een nette en snelle levering tot aan je werkkast. Ben je nieuwsgierig naar alle mogelijkheden? Neem een kijkje in de webshop of neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag bij een advies op maat.