Dispensers zijn alledaagse helden die zorgen voor een georganiseerde en efficiënte distributie van hygiëneproducten. In dit artikel duiken we dan ook dieper in op de wereld van dispensers en kom je erachter welke verschillende varianten er allemaal zijn. Ook vertellen we je meer over alle voordelen. Lees mee! 

Welke soorten dispensers zijn er?

 1. Zeepdispensers
  Zeepdispensers zijn misschien wel de meest bekende en gebruikte dispensers. Ze bieden een efficiënte manier om handhygiëne te bevorderen door gemakkelijk toegang te geven tot de juiste hoeveelheid vloeibaar zeep. Wanneer de zeep op is, kun je deze weer gemakkelijk vervangen.
 2. Papierdispensers
  Een handdoek naast de wasbak die iedereen gebruikt is natuurlijk heel onhygiënisch, vandaar de papierdispensers. Ze zijn ontworpen om een normale hoeveelheid handdoek van papier te leveren. Deze dispensers dragen bij aan een schone omgeving en verminderen ook nog eens verspilling.
 3. Toiletdispensers
  Toiletdispensers zijn ontworpen om toiletpapier op een efficiënte manier beschikbaar te stellen. Ze variëren van groot tot klein. Er zijn namelijk kleine dispensers met 1 rol, maar grotere dispensers met meer rollen. Dit is natuurlijk ideaal voor in ruimtes die veel bezocht worden.
 4. Poetsroldispensers
  Last but not least is er ook een poetsroldispenser. Deze zien we regelmatig in de horeca of zorg voorbij komen. Hierdoor kun je gemakkelijk papier pakken wanneer je bijvoorbeeld iets snel moet schoonmaken.

De voordelen van hygiëne dispensers

Laten we beginnen met het grootste voordeel, namelijk het bevorderen van de hygiëne. Dispensers verminderen namelijk het risico op verspreiding van ziektekiemen doordat gebruikers geen direct contact hoeven te maken met de producten. Dit is vooral van belang in openbare ruimtes waar veel mensen komen. Dispensers helpen ook bij het organiseren van ruimtes door producten op een geordende manier aan te bieden. Dit draagt bij aan een opgeruimde en nette uitstraling van de omgeving.

Daarnaast vermindert het verspilling. Dispensers reguleren de hoeveelheid van een product die vrijkomt. Of het nu gaat om zeep, handdoeken of andere producten, gecontroleerde afgifte draagt bij aan een efficiënt gebruik en kostenbesparing. Daarnaast krijg je gemakkelijk toegang waardoor de tevredenheid van gebruikers wordt verhoogd.

Ben je nieuwsgierig geworden naar alle dispensers? Neem dan snel een kijkje in assortiment en neem bij interesse contact met ons op. Wij maken graag een offerte op maat!