Het maakt niet uit in wat voor branche je werkzaam bent. Overal is het belangrijk om erover na te denken hoe je je toiletruimte hygiënisch inricht. Dit is van belang om de medewerkers met zo min mogelijk ziekteverwekkers in aanraking te laten komen. In dit artikel kom je erachter hoe je je toiletruimte efficiënt en hygiënisch inricht.

Wat is belangrijk voor een hygiënische toiletruimte?

Wanneer je werknemers werkzaam zijn in een hygiënisch omgeving, zal de weerstand verbeteren. Dit betekent dat je minder ziekteverzuim op de werkvloer zult hebben. Een hygiënische werkruimte begint bij het toilet. Een vieze toiletruimte is een van de grootste irritatiebronnen onder medewerkers, daarnaast is dit natuurlijk ook geen visiteplaatje voor je klanten.

Om te beginnen is het natuurlijk heel fijn wanneer er een frisse geur in de toiletruimte aanwezig is. Dit creëert een aangename sfeer en neutraliseert luchtjes die we liever niet hebben. Verder is het van belang dat de toiletruimte gebruiksvriendelijk is. Hiervoor is het fijn als er ook een prullenbak aanwezig is. Een toiletrolhouder mag natuurlijk ook absoluut niet ontbreken.

Na het toilet gebruik willen we natuurlijk dat onze medewerkers de ruimte hygiënisch verlaten, zodat zij geen ziektekiemen verspreiden op de werkvloer. Hiervoor is het belangrijk dat er handzeep aanwezig is om de handen grondig te kunnen wassen. Na het wassen moeten de handen natuurlijk ook afgedroogd kunnen worden. Hiervoor moeten dan ook weer de juiste materialen voor aanwezig zijn.

Naast dat de juiste producten aanwezig moeten zijn, begint de hygiëne eigenlijk bij een schone ruimte. Dit betekent dat het toilet, de wastafel en de vloer regelmatig schoongemaakt moeten worden. 

Diverse mogelijkheden

Er zijn verschillende manier om van jouw toiletruimte een hygiënische ruimte te maken. Hieronder hebben wij hiervan een aantal opgesomd:

  • Luchtverfrisser

Met behulp van de luchtverfrisser dispenser neutraliseer je de onaangename luchtjes waardoor je een fijn omgeving creëert.

  • Prullenbak

Om het toilet gebruiksvriendelijk te maken moet er natuurlijk wel een prullenbak aanwezig zijn. Hier zijn verschillende maten en soorten deksels voor mogelijk.

  • Toiletrolhouder

In het assortiment zijn verschillende toiletrolhouders te vinden. Het verschil zit in het model en de grote. Er zijn houders waar 1 toiletrol in past, maar er zijn ook houders waar 2 rollen in passen waardoor je niet mis zal grijpen.

  • Handzeep 

Na het toiletbezoek mag een handzeep dispenser absoluut niet ontbreken. Het is van belang dat medewerkers grondig de handen wassen zodat er zo min mogelijk ziektekiemen verspreid worden.

  • Handdoekjes

Na het wassen van de handen moeten deze ook afgedroogd worden. Hiervoor is een handdoek dispenser de oplossing. Met behulp van deze dispenser kun je gemakkelijk een papieren handdoekje pakken zonder ergens aan te moeten zitten. Vergeet hier ook geen prullenbakje bij te zetten zodat de handdoekjes netjes weggegooid kunnen worden.

  • Schoonmaakmiddelen

Om de toilet ruimte netjes schoon te maken heb je natuurlijk verschillende schoonmaakmiddelen nodig. Denk bijvoorbeeld aan een wc borstel, reinigingsdoekjes en sanitair reiniger. Je vind het allemaal bij BCS Products.

  • Inhoud dispenser

In de dispensers moet natuurlijk wel een inhoud. Deze inhoud kun je ook allemaal krijgen bij BCS Products. De luchtverfrisser, toiletrollen, handzeep en de handdoekjes kunnen wij dus allemaal voor je leveren op locatie.

Neem contact met ons op

Ben je ook zo nieuwsgierig geworden naar alle mogelijkheden van BCS Products? Bekijk dan ons gehele assortiment en neem bij interesse contact met ons op. Wij bespreken vanaf dat moment graag de mogelijkheden en maken een offerte op maat!